KHASIAT TERBAIK DARI MANGGIS
MANGGIS Dipercayai berasal dari Kepulauan Sunda dan Maluku dan dikenali sebagai “Queen of fruit”. Digunakan dalam perubatan traditional seperti merawat penyakit Malaria, cirit-birit, tibi, ulser,buasir, sembelit dll. Kulit manggis mengandungi sebatian unik “xanthone” yang tinggi. Dikaji oleh FRIM (Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia).
# XANTHONE : Satu kelas sebatian aktif biologi unik yang mempunyai keupayaan bioaktif - seperti ciri-ciri antioksida
# Sumber Super antioksida yang paling tinggi
# Stabil (tidak musnah) pada suhu yang tinggi

Sejak berkurun lagi, pakar perubatan tradisional dari India, China, Malaysia, Thailand, Filipina, dan Vietnam telah menggunakan MANGGIS sebagai makanan kesihatan. Dan pada 150 tahun lampau, ianya telah dihantar ke Afrika, Caribbean, Australia dan Amerika Selatan di mana para penyelidik serta pakar perubatan telah mengkaji dan mencuba keberkesanan MANGGIS sebagai satu unsur penjagaan serta penyembuhan.
KEISTIMEWAAN MANGGIS BAGAIMANA ANTIOKSIDA DALAM MANGGIS MEMBANTU ANTARA MASALAH SEHARIAN DALAM HIDUP KITA
# Memberi kesihatan yang menakjubkan melalui pertolongan xanthone dan antioksida Menghalang dan mencegah radikal bebas
# Anti inflamasi & anti alahan
# Anti penuaan
# Mencegah kanser
# Melindungi sistem jantung
# Melindungi kesihatan otak dan sistem saraf
# Meningkatkan sistem pertahanan badan
# Menyokong fungsi sendi dan tulang rawan
# Menghalang jangkitan yang disebabkan oleh virus, bakteria dan parasit
# Mengurangkan tekanan darah tinggi
# Mengurangkan lelah
# Membantu penyembuhan luka
# Memberi tenaga stamina
# Mengurangkan sakit kepala (migrain)
# Mengurangkan pengeluaran asid
APA YANG DIMAKSUDKAN DENGAN "PURI KESELURUHAN MANGGIS"
Isi manggis adalah lazat dan ia juga mengandungi sedikit khasiat tersendiri, WALAUBAGAIMANAPUN, KULIT MANGGIS & BIJI MANGGIS merupakan sumber UTAMA nutrien terhebat yg dikenali sebagai XANTHONES ( telah dimaklumkan pada awal blog ini). Kualiti terbaik Jus yang ingin dihasilkan mestilah dimanfaatkan dari PURI KESELURUHAN MANGGIS iaitu ISI, BIJI dan KULIT MANGGIS dimana kesemua darinya akan diproses dan dijadikan SATU JUS. Ini PERLU oleh kerana bahan ANTIOKSIDA telah dikenali sebagai satu elemen POPULAR dalam masyarakat dunia khususnya dalam bidang perubatan, kesihatan dan kecantikan. Dan dengan hanya pemprosesan keseluruhan
BUAH MANGGIS dapat menghasilkan komponen TERHEBAT,TERPOPULAR dan pada KADAR YANG TERTINGGI (XANTHONES) sebagai bekalan pemakanan anda.
-------------------------------------------------------------------

HARGA SEBOTOL (250ml) : RM50.00
HARGA SEKOTAK (3 BOTOL) : RM150.00 (Termasuk kos penghantaran!!!)
UNTUK SEBARANG TEMPAHAN, SILA ISIKAN BORANG TEMPAHAN DI BAWAH.
Sila ajukan pertanyaan atau pengesahan pembelian anda ke email: mangostyne@gmail.com atau tel: 017-4359569 / 017-9020063